Daghøjskole med plads til alle

indsendt 26. jun. 2013 14.38 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 4. jan. 2015 04.35 ]Daghøjskole med plads til alle

Kompetencehuset er en af landets ældste daghøjskoler. Vi kom til verden i 1986 og har siden eksisteret som selvejende institution

Er du nysgerrig på livet?
At være daghøjskole i dag betyder, at vi skal lave levende og relevant undervisning. Vi skal tilbyde rum og oplevelser til alle, som er nysgerrige på livet og har lyst til at lære mere.

Vi ved, at livet er fuld af udfordringer, og nogle gange kan det være svært at vælge, hvilken vej man skal følge. Især hvis du er ung og skal i gang med uddannelse og karriere. 
Kompetencehuset har vi ikke svaret på alt. Men vi har stor erfaring i at vejlede, afklare og forberede unge, så de selv kan finde frem til de rigtige beslutninger.

Fællesskab og oplevelser
Daghøjskolen er også et tilvalg af fællesskab og mødet med nye mennesker, for vi tror på, at de største oplevelser er dem, vi deler og har sammen med andre. 

Derfor arrangerer vi foredrag, caféer, fester, afholder aktivitetsdage og synger morgensang. Oplevelser, der krydser dit faglige spor og giver dig lidt mere af det, du troede, du ikke ville have.
Er du på dagpenge eller kontanthjælp?

indsendt 26. jun. 2013 14.24 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 26. okt. 2015 01.24 ]

FrilagtStor

Er du på dagpenge eller kontanthjælp?
Er du ledig, har du måske mulighed for, at Jobcenter Aarhus vil betale dit kursusforløb i Kompetencehuset

Rettigheder og pligter
Som ledig og modtager af kontanthjælp eller dagpenge er du omfattet af forskellige typer regelsæt. Hvordan reglerne er for dig er ofte bestemt af din alder, uddannelsesbaggrund og arbejdserfaring. 

Måske har du hørt om udtrykket rettigheder og pligter inden for aktiverings- og beskæftigelsesområdet. Pligterne henviser til bestemte ting, du skal gøre, som for eksempel at være aktiv jobsøgende eller møde ind til samtale hos din sagsbehandler. Men du har også rettigheder, ret til at stille krav om, at din ledighedsperiode bruges til noget fornuftigt og meningsgivende for dig. 

Samarbejde med Aarhus Kommune
I Kompetencehuset har vi en samarbejdsaftale med Jobcenter Aarhus om, at unge mellem 18 og 30 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, kan få bevilliget et uddannelsesforberende kursusforløb. Tilhører du denne gruppe af ledige, er der stor sandsynlighed for, at du kan få lov til at gå på et kursusforløb i 13 eller 26 uger.

Find ud af mere
Har du spørgsmål omkring din egen situation og dine muligheder for at få bevilliget et kursusforløb i Kompetencehuset, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 86 15 96 99. 

Du kan også kigge forbi, når vi holder informationsmøde og få svar på dine spørgsmål. Vi afholder informationsmøde hver mandag kl. 13.00.


1-2 of 2