Nyheder og aktiviteter 

Kompetencehuset er en levende skole med masser af sociale og faglige aktiviteter. Her på siden kan du følge med i, hvornår vi holder fester, cafèr og foredrag. Du kan også læse om begivenheder som har indflydelse på din dagligdag på Kompetencehuset.

Sikken en fest

indsendt 7. jun. 2011 01.23 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 17. aug. 2011 04.56 ]

1. juni 2011 fejrede Kompetencehuset 25 års jubilæum med reception og fest. En skøn dag hvor samarbejdspartnere, venner og gamle kollegaer ønskede hinanden tillykke med bedriften.Ledige laver avis til ledige

indsendt 22. feb. 2011 02.19 af Kompetencehuset Aarhus

Deltagerne på Kompetencehusets jobsøgningstilbud har taget de journalistiske briller på for at skrive artikler om ledighed og jagten på jobs 

Undervisning i jobsøgning skal kunne mere end at fastholde den ledige i aktiv jobsøgning. Den skal også inspirere og motivere og måske ligefrem overraske med nye muligheder for beskæftigelse.

Dette er filosofien bag Kompetencehusets nye tilrettelæggelsesform på skolens jobsøgningstilbud, Jobshop.

»Ingen kan holde ud at kigge på jobdatabaser og skrive jobansøgninger 25 timer om ugen - det dræber energien og skaber frustration hos de aktiverede!« Fortæller Simon Nielsen, der er projektmager i Kompetencehuset og tovholder på et netop afsluttet avisprojekt;
»I fem uger har jeg sammen med deltagerne på Jobshop produceret en avis, hvor vi stiller skarpt på forskellige ledighedsproblematikker. Vi interviewer virksomhedsledere om deres krav til stillingsansøgere og fortæller historien om mennesker i løntilskud«.

Projektformen i Jobshop skaber en proces, hvor praksis nedbryder vante mønstre og giver kursusdeltagerne et nyt ståsted i snakken om job og ledighed. 

»Pludselig er kursusdeltagerne givet en rolle, hvor de risikofrit kan spørge virksomhederne om ”alt”. Og samtidig har deltagerne motivation og incitament til at researche og undersøge et beskæftigelsesområde, så de kan give deres artikler tyngde og troværdighed«.

Den traditionelle undervisning i jobsøgning med motivations-beskrivelse, cv og vejledning er dog forsat en fast del af programmet i Jobshop. Hver kursusuge er delt op med to dages skriveværksted/vejledning og tre dage til projektarbejde.

I det næste projekt i Jobshop skal deltagerne forberede og tilrettelægge en række frokostarrangementer, hvor gæsterne er virksomhedsledere. Under frokosten får kursusdeltagerne og virksomhederne en uformel snak om job, uddannelse, fremtid mm.

Laboratorium bryder vanetænkningen

indsendt 22. feb. 2011 02.08 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 22. feb. 2011 02.24 ]

 
Leg, spil og kreativitet er de værktøjer, der primært kommer i spil, når kursusdeltagerne besøger Kompetencehusets undervisningslaboratorium 

Kompetencehuset har etableret et undervisningslaboratorium, der skal supplere og styrke skolens fagforløb. Deltagerne kan bruge laboratoriets faciliteter til at kickstarte større gruppe-projekter og få tilkoblet en proceskonsulent, der kan støtte og styrke dem i deres idéudvikling og samarbejdsrelationer.

Ved første øjekast ligner laboratoriet et værelse for de yngre generationer med spil, Lego og andet legetøj. Men ved et nærmere eftersyn fornemmer man, at lokalet også rummer alvor og seriøsitet.

Det er Nis Peter Nissen, der er idémand til laboratoriet, og om indretningen siger han; 

»Jeg mener, at fantasien er et vindue til en verden af uendelige muligheder. Og at leg, spil og eventyrlige fortællinger er midlet til at sprænge vanetænkningens stramme bånd for de unge, både når det drejer sig om løsninger på kendte og ukendte udfordringer. Laboratoriet er derfor udstyret med værkstøjer, der taler til fantasien og kreativiteten«.

Jubilæum - Daghøjskole i 25 år

indsendt 22. feb. 2011 01.27 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 28. feb. 2011 06.07 ]

Det er utroligt, men sandt - i år er det 25 år siden, at Århus Daghøjskole igangsatte sine første kursusaktiviteter
 
Århus Daghøjskole startede helt præcist mandag den 3. marts 1986 i beskedne lokaler på Skt. Anna Gades Skole i Århus. Siden er der sket meget. Skolen er blevet større, har fået adresse i Frichsparken og nyt navn i 2003, hvor skolen kom til at hedde Kompetencehuset. 

Igennem tiden har tusinder af østjyder haft deres gang på skolen og nydt godt af et mangfoldigt kursusudbud med vejledning, afklaring og faglig opkvalificering. Her er blevet sunget, danset og spillet musik. Lavet film, radio og tegnefilm. Skrevet prosa, lyrik og journalistik. Samlet computere, programmeret og designet hjemmesider. Søgt job og tænkt store tanker om fremtiden. 

»Ingen kan være tvivl om, at Århus Daghøjskole og de mange deltagere har sat spor i byen og den verden, vi lever i. Derfor skal vi holde fest og fejre jubilæet med vores samarbejdspartnere, kollegaer og venner af huset«; 
siger Ulla Rasmussen, der er en af hovedkræfterne bag det kommende jubilæumsarrangement. 

Jubilæet afholdes onsdag den 1. juni 2011 fra kl. 14.00 – 17.00.


.


Viceforstander Ulla Rasmussen er i fuld gang 
med at planlægge jubilæet den 1. juni 2011

Afgangsudstilling på Århus designskole

indsendt 22. nov. 2010 05.00 af Kompetencehuset Aarhus

Afgangsudstilling på Århus designskolen - 
Onsdag d. 15. december kl. 14-17

Alle er velkomne!

Oktober Fest på Kompetencehuset

indsendt 8. nov. 2010 03.37 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 8. nov. 2010 04.00 ]

Se de festlige billeder fra Oktober Festen. Der var dømt Tyroler-stemning på Kompetencehuset torsdag den 14. oktober. Deltagerne havde taget udfordringen op og kom i det bedste tyrolertøj. 

Best "practice” til “innovative practice”

indsendt 1. okt. 2010 03.57 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 5. okt. 2010 00.50 ]

Kompetencehuset har indstillet Xtarium til konkurrencen som det mest innovative kursusprojekt i 2010.
Det er Nordisk netværk for voksnes læring(NVL), Dansk Folkeoplysnings Samråd(DFS) og Nationalt center for Kompetenceudvikling der står for kåringen.

Formålet med konkurrencen er at synliggøre innovative ideer, praksis og erfaringer fra
virksomheder, uddannelsesinstitutioner og tredje sektor for at inspirere og dele viden om, hvordan
voksnes personlige, arbejdsmæssige og samfundsmæssige kompetencer kan udvikles bedst i et
samspil mellem uddannelse, arbejde og kultur. Kurusprojektet Xtarium deltager i kategorien: Cases, hvor innovativ praksis er forankret og har synlige resultater.
Du kan læse Kompetencehusets indsendte konkurrencemateriale på følgende link:
Xtarium – Fra best practice til innovative practice.  

Sommerafslutning 2010

indsendt 30. aug. 2010 02.55 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 17. aug. 2011 04.58 ]

Video fra udstillingen af afslutningsprojekter. 

Se en kort reportage fra sommerafslutningen 2010 på Medie- og Designskolen. Og mød et par af deltagerne og hør deres præsentation af deres produkter. 
I videoen fortæller Anne Bruun Baden (Billedet tv.) blandt andet om sin gadeskulptur og sit ønsket om at læse til arkitekt. 

Medie- og Designskolen på Kompetencehuset holder to gange om året fernisering/udstilling på deltagernes afgangsprojekter. Udstillingerne finder sted i juni og december måned.

Klik ind og læs mere om Designsskolens to linje forløb:


Modeshow i Banegårdshallen

indsendt 27. aug. 2010 05.42 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 27. okt. 2010 00.58 ]

Video fra "Genbrug på Skinner". 

Nu har du muligheden for at se videooptagelser fra modeshowet i banegårdshallen i Århus. Modeshowet Genbrug på Skinner er et projekt som Xtarium gennemførte optil sommerferien 2010. 

Showet fandt sted onsdag den 16. juni, hvor der blev holdt tøjbasar og catwalk med tøj som 11 kendte østjyder fandt i byens genbrugsbutikker.  

Arrangementet indbragte over 12.000 kroner og er doneret til Danmarks Indsamling 2010.


Sommerfest

indsendt 20. aug. 2010 08.20 af Kompetencehuset Aarhus   [ opdateret 11. sep. 2010 01.28 ]

Helstegt svin og lam til festen. 

Efterårssæsonen blev kickstartet med en forrygende sommerfest, hvor der blev serveret helstegt svin og lam. Der blev også danset på bordene og selvfølgelig fik vi  en omgang limbo. Du kan se billederne fra festen her på hjemmesiden. 
 
 
  
 
  

1-10 of 12