Om Kompetencehuset

Kompetencehuset er en uafhængig selvejende institution etableret i 1986 og godkendt af Aarhus Kommune

Skolens formål
Kompetencehusets formål er at tilbyde undervisning med et folkeoplysende og beskæftigelsesfremmende sigte tilrettelagt for voksne mellem 18 og 60 år i et lokalt skolemiljø. 

Kompetencehuset skal gennem professionel vejledning og undervisning styrke deltagernes personlige ressourcer og forbedre deres muligheder på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet. 

Samarbejdspartnere 
Som mangeårig aktør på uddannelsesområdet i Østjylland har Kompetencehuset et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, Jobcentrene samt en række faglige organisationer, for eksempel HK, PROSA og FTF. Endvidere har skolen et stort netværk af private virksomheder i lokalområdet. 

For Kompetencehuset er det vigtigt at vores samarbejdspartnere kigger med over skulderen - både som inspirator og kritiker. På den måde sikrer vi kvaliteten og vitaliteten i skolens kursusudbud.

Presseomtale

Livet er ikke let!
Feature om dagligdagen i Kompetencehuset.

Weekendavisen, 24. maj 2013
af Ina Kjøgx Pedersen


Sang og musik


Morgensang og musik

Hver tirsdag morgen er der højskole-stemning i fællessalen. Her synger de morgenfriske sange fra højskolesangbogen

Det er efterhånden fast tradition, at de morgenfriske og sangglade mødes i fællessalen hver tirsdag morgen, for at synge sange fra Højskolesangbogen. Initiativtageren til den lyriske morgenvækning er den klaverspillende it-underviser Else Abrahamsen.

Blandet med små fortællinger og årstidsbestemte sange dirigerer hun os igennem de 15 minutter som morgensangen typisk tager.